cat110 (16K)


Catalunya · revista de la CGT


núm. 110 - octubre 2009 


 Descàrrega directa (3,3 Mb) Descarregar revista Catalunya (3,3 Mb)

 Descàrrega directa (0,8 Mb) Descarregar suplement "Aturem el terrorisme polític-econòmic" (0,8 Mb)Revista Catalunya-103_f01 (13K)Revista Catalunya-103_f02 (18K)Revista Catalunya-103_f03 (27K)Revista Catalunya-103_f04 (22K)Revista Catalunya-103_f05 (22K)Revista Catalunya-103_f06 (22K)Revista Catalunya-103_f07 (24K)Revista Catalunya-103_f08 (25K)

Assassinar
Ferrer i Guàrdia
cent anys després

Dediquem bona part del present número a la figura excepcional de Francesc Ferrer i Guàrdia, coincidint amb le centenari del seu afusellament. Li dediquem un llarg esplèndid reportatge a càrrec d'Emili Cortavitarte, en el qual també es parla de l'Escola Moderna, les Escoles Racionalistes i el CENU. En altres articles de Ferran Aísa i Toni Mollà afegim més matisos a la biografia del pedagog català.

A banda, parlem, entre d'altres, de les darreres informacions sobre la crisi: els ERO i la deslocalització a les empreses mentre els empresaris obtenen els beneficis de sempre. També hi ha una reflexió sobre el referèndum d'Arenys de Munt, un ampli anàlisi de la figura de Josefa Martín Luengo, la coneguda mestra pedagoga anarquista de Paideia, a qui teníem previst entrevistar però que ja no podrà ser per la seva recent defunció.

A l'apartat de social, un article sobre l'abolició de la prostitució, que promet ser polèmic, i les reivindicacions en àmbits com els treballadors del ferrocarril al Camp o la lluita contra la malaltia de la Polio. A Dinamita de Cervell, Núria Calvo realitza una panoràmica sobre les propostes radicals de Priorat Centre d'Art i finalment, per citar només alguns dels continguts de la revista, l'entrevista de la contraportada que està dedicada en aquesta ocasió a Marc Suanes, professor, histporiador i activista social.

CGT de Catalunya | CGT | Rojo y Negro