cat101 (16K)


Catalunya · revista de la CGT


núm. 101 - octubre 2008 


 Descàrrega directa (2,0 Mb) Descarregar pdf (1,9 Mb)

Revista Catalunya-101_f01 (13K)Revista Catalunya-101_f02 (18K)Revista Catalunya-101_f03 (27K)Revista Catalunya-101_f04 (22K)Revista Catalunya-101_f05 (22K)Revista Catalunya-101_f06 (22K)Revista Catalunya-101_f07 (24K) Revista Catalunya-101_f08 (25K)

Crisi?
de quina crisi parlem?

El principal assumpte del número, com no podia ser d'altra manera, és la crisi, crisi financera però sobretot crisi del sistema. Quan tothom es posa les mans al cap parlant de crisi i ens fan córrer a ajudar els bancs, Enric Duran ens acosta a la cara més fosca de les entitats financeres per explicar-nos els seus mecanismes per crear diners del no res a trevés dels crèdits i després els recuperen amb interessos. 

primers auxilisEn l'apartat de treball-economia tornem a parlar de la precarització a l'administració pública i, en general, als serveis públics amb temes recurrents com la privatització i l'externalització  dels serveis i la degradació dels llocs de treball. Apareixen més mobilitzacions a l'entorn de les empreses o societats de l'Ajuntament de Barcelona i de les antigues empreses públiques d'ADIF i de Telefònica. Iniciem, d'altra banda, una nova secció titulada "Primers auxilis" dedicada a explicar de manera molt planera algunes qüestions tècniques de la vida laboral dels reballadors, i una altra que es diu "(In)seguretat laboral" amb imatges increïbles de manca de les més elementals mesures de seguretat en l'àmbit del treball.

A social, articles sobre la MAT, la lluita contra la videovigilància i una valoració de la campanya d'Amadeu Casellas, entre d'altres assumptes.

L'entrevista central és per a Joan Ullés, membre del Taller Confederal número 1 de Terrassa; la de la contraportada és per Toni Orensanz, el popular autor del llibre sobre l'òmnibus de la mort i les seves actuacions durant els primers mesos de la Guerra Civil. 

Al Dinamita de cervell un interessant article de Carlus Jové sobre Kropotkin, un recordatori a la figura d'Ocaña i un article sobre l'Exgae, la primera assessoria legal quasi gratuïta especialitzada en lliurar als ciutadans dels abusos de la SGAE i companyia.

CGT de Catalunya | CGT | Rojo y Negro