cat100 (16K)


Catalunya · revista de la CGT


núm. 100 - setembre 2008 


 Descàrrega directa (2,0 Mb) Descarregar pdf (2,4 Mb)

Revista Catalunya-100_f01 (13K)Revista Catalunya-100_f02 (18K)Revista Catalunya-100_f03 (27K) Revista Catalunya-100_f04 (22K)Revista Catalunya-100_f05 (22K)Revista Catalunya-100_f06 (22K)Revista Catalunya-100_f07 (24K) Revista Catalunya-100_f08 (25K)


El Catalunya
fa cent números

La  revista "Catalunya" arriba al seu número 100. Per celebrar-ho s'ha editat un número especial de 40 pàgines -l'habitual són 28- amb diverses col·laboracions al·lusives a aquesta commemoració que duen per títol el número cent. A més, aquest  número ofereix com a regal uns pòster amb el dibuix "La piràmide del capitalisme”, de Manolito Rastaman i el cartell “Llegiu el Catalunya”, realitzat a l'època de la Guerra Civil per Carles Fontseré.

La secció del Reportatge fa referència al valor dels mitjans contrainformatius, com una alternativa a la crisi de credibilitat dels mitjans  tradicionals. Destacaríem, per la part que ens toca, l'article de  Ferran Aisa, "Catalunya, una experiència periodística" pel fet de recòrrer la història de les diferents etapes i vicissituds de lla nostra revista, des de la seva fundació al 1937 fins l'actualitat.

En l'apartat de treball-economia es parla de les amenaces de comiats generalitzats de treballadors d'importants empreses i dels problemes de sempre ocasionats per la privatització de Renfe. Precisament, la secció El Tema del Mes tracta del factor "crisi econòmica"  com l'excusa per portar endavant EROs  i acomiadar un allau de treballadors.

En  aquest número entrevistem Manel Màrquez, historiador i membre del projecte contrainformatiu telemàtic Kaos en la Red; Dídac Salau, fotògraf i autor dels llibres "Sindicalisme amb A" (2000) i "Cuatro años son nada" (2007); i  Josep Lluís Alcázar, de la Federació d’Ensenyament de la CGT.

Les pàgines centrals de La Tramuntana  parlen, entre d'altres qüestions, de la situació en què es troben alguns presos polítics -Amadeu Casellas, Jona- i una novetat en el cas de la recuperació de la memòria històrica del cas Granado i Delgado.

En l'apartat de Social es comenten les darreres informacions de les campanyes No a les nuclears i  la de lluita contra els transgèncis, Som lo que sembrem.

A Sense fronteres es denuncia la postura militarista de l'Estat espanyol, convertit en un dels més importants països exportadors d'armes, i per la cobertura del govern de Rodríguez Zapatero als plans marroquins de consolidació de l'ocupació il·legal del Sàhara Occciental.

Al Dinamita de cervell més reflexions sobre els cent números del Catalunya i la resistència cultural; en particular, s'ofereix una xerrada de Noam Chomsky referent a paper dells mitjans de comunicació de masses no convencionals.

CGT de Catalunya | CGT | Rojo y Negro