Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Materials de formació
Darrer afegit : 16 de desembre de 2018.

Materials de formació sobre temes diversos, d’interès per a afiliats i afiliades.

Podeu trobar més informació al web

https://formaciocgt.net/

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80
diumenge 31 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Les successives reformes laborals han ampliat la llibertat dels empresaris per a canviar les funcions dels treballadors a l’interior de les empreses
Quan es realitza un contracte de treball, les parts contractants acorden la realització, per part de l’empleat, d’una sèrie de tasques que es corresponen a alguna categoria o grup professional dels establerts en el seu conveni de referència. Els grups professionals (per exemple, administratiu) estan redactats amb una major amplitud que les categories (per exemple, auxiliar administratiu) i (...)
dimarts 5 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Breu informe que el professor Steve Thomas va realitzar sobre les vicissituds d’uns de els nous models de reactors nuclears: l’EPR francès
Hi va haver un temps en què es podia debatre sobre energia nuclear sense la opressiva presència de Fukushima. Eren temps de contundència en el discurs i en la mentida, però eren els debats que es desenvolupaven dins dels marges en què el "lobby" nuclear es sentia més a gust: es debatia sobre terminis de construcció, sobre preus, sobre models de substitució, sobre les "noves" generacions de reactors (...)
divendres 1 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Informe especial de l’Observatori Crític dels Mitjans que recull dotze reportatges de dotze temes de gran importància succeïts el 2010 arreu dels Països Catalans i que cap gran mitjà va recollir en profunditat. Una eina útil per als periodistes interessats en aprofundir o donar continuïtat a aquestes temàtiques i per a la ciutadania amb inquietuds més enllà del que hi surt als grans titulars. Els (...)
divendres 1 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Informe de juny 2011 sobre l’Enquesta d’Estructura Salarial de l’INE/2009
L’enquesta de l’INE sobre l’estructura Salarial 2009, confirma l’evident de la relació salarial: que el preu dels salaris de qui dirigeixen i organitzen les empreses, directius i executius suposa el 180,5% dels salaris mitjans en la resta dels grups professionals. La denominada “Bretxa Salarial” o el repartiment desigual del “pastís” o de la riquesa social, s’observa molt bé en la variable de tipus (...)
dilluns 6 de juny de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Indigneu-vos Stéphane Hessel crida a la insurgència pacífica al seu llibre "Indigneu-vos!" i s’ha convertit en tot un fenomen literari a França i a tot el món gràcies a "Indigneu-vos!". Es tracta d’un petit escrit, d’unes 30 pàgines, on Hessel fa una crida a la insurrecció pacífica. Es dirigeix sobretot als joves. Els demana que s’indignin davant les desigualtats que imperen en la societat actual i que (...)
dimarts 17 de maig de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
L’anomenada Llei Sinde ha despertat l’oposició de diversos col.lectius de ciutadans tant per la forma en què es va promoure, al marge de la ciutadania, com pel fet que no respon als objectius que diu promoure, la suposada protecció de creadors; com per les pressions externes de les indústries que en definitiva han acabat per imposar-la. L’oposició a la nova legislació ha estat tan contundent i (...)
diumenge 15 de maig de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
En documents adjunts hi teniu: * Informe amb les dades del moviment laboral registrat i l’afiliació a la Seguretat Social durant abril 2011, elaborat pel Gabinet d’Estudis Confederal (P. Meseguer). Demandants d’ocupació, atur registrat, contractes, prestacions per atur i afiliació a la Seguretat Social. Dades dels registres del Servei Públic d’Ocupació Estatal i de la Tresoreria General de la (...)
diumenge 8 de maig de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
En document adjunt hi teniu l’informe sobre l’Enquesta de Població Activa (EPA), corresponent al primer trimestre de 2011 per al conjunt de l’Estat espanyol, elaborat pels companys Pablo Meseguer i Desiderio Martín, del Gabinet d’Estudis Confederal. L’augment de 213.500 aturats registrat per l’Enquesta de Població Activa del primer trimestre de 2011 situa el nombre d’aturats en 4.910.200, una xifra (...)
dissabte 30 d'abril de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Amb aquest informe, analitzem l’accidentabilitat i les malalties professionals a l’estat espanyol el 2010 i esperem que ens serveixi per a la nostra intervenció sindical i social diària, constant en la defensa de la SALUT laboral, social i mediambiental. Les dades referides a Espanya utilitzades en aquest informe provenen de l’Estadística d’accidents de treball i malalties professionals, del (...)
dilluns 14 de febrer de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
El llibret de 46 pàgines el podeu descarregar en el document adjunt, que es divideix en la introducció, la primera part, dedicada a explicar la realitat del ferrocarril a l’Estat espanyol, i la segona part, dedicada explicar quin model de ferrocarril volem. En el SFF-CGT hem mantingut durant anys un projecte de defensa del ferrocarril que ha tractat de transcendir els aspectes purament (...)
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid