Cistella de la compra: les patates pugen un 37%, l'oli un 24% i la fruita un 22% el darrer any - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cistella de la compra: les patates pugen un 37%, l’oli un 24% i la fruita un 22% el darrer any
divendres 16 d'agost de 2013 / Notícies / Visites: 5175
Menéame

Alguns dels aliments bàsics en la dieta com les patates, els olis i la fruita fresca han registrat un increment dels seus preus en l’últim any molt superior a la mitjana, una pujada que en el cas de la patata i els seus preparats ha sobrepassat el 37%.

Els olis i els greixos eren al juliol un 23,9% més cars que en un any abans, mentre que el preu de la fruita fresca es va incrementar el 22,2%, d’acord amb les últimes dades de preus de consum de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que mostren que la taxa d’inflació en aquests mateixos dotze mesos va ser del 1,8%.

La següent pujada interanual va ser la de la fruita en conserva i els fruits secs, que es van encarir un 4,4%, una xifra molt menys que les anteriors, però més del doble de la taxa d’inflació.

Li segueixen els preparats de llegums i hortalisses amb una alça del 4,2% ia continuació els crustacis, mol · luscs i preparats de peix (3,6%), mentre que el peix fresc i el congelat va baixar el 0,7%.

L’encariment és similar en el cas de la carn de porcí (3,1%) i la llet (3,1%), si bé els productes lactis es van abaratir un 2,3%. Menor ha estat l’augment de preu de les carns d’oví (1,7%) i boví (0,4%).

El pa va pujar el 0,8% i els cereals, el 1,9%, mentre que els ous van baixar el 1,7%. Begudes alcohòliques i tabac van pujar el 3,2% i el 7,1%, respectivament.

FONT: ELECONOMISTA.ES

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid