La sentència de la nau del carrer Puigcerdà de Barcelona falla a favor de la propietat i posa data al desallotjament - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La sentència de la nau del carrer Puigcerdà de Barcelona falla a favor de la propietat i posa data al desallotjament
dimecres 19 de juny de 2013 / Àrea d’Immigració / Visites: 174
Menéame

Un dia hàbil després de la celebració del judici (el passat 14 de juny), la Magistrada del Jutjat de Primera instància Número 21 de Barcelona, Carla Martínez Castro, ha dictat sentència sobre l’ocupació de l’assentament del carrer Puigcerdà 127. Considera que és “conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau”, però malgrat les conseqüències d’ordre social, el cert és que els demandats no han acreditat cap documentació que contempli la seva permanència i ús de l’immoble. Amb aquests arguments, que posen el dret a la propietat privada per davant del dret a una vida i un habitatge dignes, la magistrada posa data al desallotjament el proper 18 de juliol.

Més endavant, el text també requereix als “Mossos d’Esquadra, Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i a la Creu Roja perquè prestin als demandats l’ajuda necessària, així com les gestions amb la finalitat de solucionar els problemes d’habitatge que pateixen en l’actualitat”.

Davant d’aquesta sentència, que no compartim en absolut, constatem:

- Que els desallotjaments, a banda de provocar un greu problema social, demostren la ineficàcia de les administracions en resoldre un problema que s’ha fet crònic i que implica una vulneració flagrant dels drets humans.

- La contradicció existent entre la recuperació de les naus per part de la propietat i el fet que aquestes romandran en desús i s’hauran d’enderrocar com molts altres solars del Poblenou.

- La nostra preocupació per la vulnerabilitat en que poden quedar aquestes persones, entre elles criatures i gent malalta, sobre tot les que no tenen la documentació en regla.

I per aquests motius exigim:

1- Fer prevaldre el dret de les persones a viure amb dignitat, per sobre dels drets de la propietat.

2- Seguir treballant per trobar alternatives d’habitatge i treball a totes les persones que viuen a la nau, amb independència de si tenen els papers en regla o no, i amb aquest objectiu demanem una reunió d’urgència a tres bandes amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Subdelegació de Govern.

3- Que quedi sense efecte la data d’execució del desallotjament fins que no es trobi una solució satisfactòria.

Aprofitem per fer una crida a la solidaritat i mobilització de les veïnes i veïns del Poblenou, a les assemblees de barris, als col·lectius en defensa de la igualtat de drets i contra el racisme, a les plataformes per un habitatge digne i a la ciutadania en general per denunciar aquesta situació d’injustícia.

>>> En document adjunt el manifest amb les reivindicacions dels i les habitants de la nau.

Contactes Premsa:
Carlota Falgueras – 645460342
Enrique Mosquera - 660620669
Manel Andreu – 639258006
Laia Serra - 696520000

Per a més informació:

Web: http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments

TWITTER: @ASolidriaP9

Hashtag: #son300

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid