El Síndic de Greuges denuncia que la reforma del PIRMI ha afectat 10.000 infants catalans - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Síndic de Greuges denuncia que la reforma del PIRMI ha afectat 10.000 infants catalans
divendres 21 de setembre de 2012 / Notícies / Visites: 177
Menéame

L’informe constata que a Catalunya es destina l’1% del PIB a polítiques de protecció a la infància i la família, per sota de l’Estat (1,2%) i del conjunt de la Unió Europea (2%). A més afegeix que mentre a la UE amb aquesta inversió s’aconsegueix reduir el 37% de la taxa de pobresa, a Catalunya aquesta davallada és només del 27%

També critica la suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com la destinada a famílies amb infants de 0 a 6 anys o les beques menjador

L’informe critica la reducció de les beques menjador. PERE TORDERA
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha denunciat aquest divendres que la reforma de la Renda Mínima d’Inserció, antic PIRMI, ha afectat 10.000 infants, una tercera part dels que se’n beneficiaven. En declaracions als mitjans després d’entregar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, un informe sobre pobresa infantil, Ribó ha assegurat que la retirada de la prestació "no té un efecte mecànic" que porta a l’infant a la pobresa però si que ha denunciat que "és evident que una de les fonts d’increment de la pobresa" és aquesta. Sobre l’informe, ha dit que constata que a Catalunya s’inverteix poc en atenció als infants en comparació amb Europa i de manera poc eficaç.

A través de l’informe, el Síndic i la seva adjunta pels drets dels infants, Maria Jesús Larios, han reclamat que els infants quedin al marge de les polítiques de restriccions pressupostàries. A més de la reforma del PIRMI, l’informe també critica la suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com per exemple la destinada a famílies amb infants dse 0 a 6 anys; l’increment de les quotes d’escoles bressol, de música o de transport escolar; la reducció de les beques menjador i la supressió de subvencions per fomentar activitats extraescolars i de lleure.

L’informe constata que a Catalunya es destina l’1% del PIB a polítiques de protecció a la infància i la família, per sota de l’Estat (1,2%) i del conjunt de la Unió Europea (2%). A més afegeix que mentre a la UE amb aquesta inversió s’aconsegueix reduir el 37% de la taxa de pobresa, a Catalunya aquesta davallada és només del 27%. Larios ha assegurat que aquesta inversió "no és prou eficaç en comparació amb altres estats europeus" i el Síndic ha afegit que "no s’inverteix amb aquesta prioritat de fer de l’infant el centre de la política pública".

Segons dades oficials, el 23,7% dels infants de Catalunya estan sota el llindar de la pobresa a data de 2010, percentatge dos punts per sobre del de 2008 i que ha crescut per sobre de la taxa de pobresa de la resta de la població.

FONT: ARA.CAT

Més informació:

- SINDIC DE GREUGES

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid