L'EPA, el Moviment Laboral, la Enquesta de Costos Laborals, els Beneficis Empresarials, la política miserable i la resposta sindical i social - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L’EPA, el Moviment Laboral, la Enquesta de Costos Laborals, els Beneficis Empresarials, la política miserable i la resposta sindical i social
Estudi i anàlisi del Gabinet Jurídic Confederal
dimecres 24 d'agost de 2011 / Materials de formació / Visites: 1015
Menéame

L’Enquesta de Població Activa (EPA) relativa al segon trimestre 2011, posada en relació amb el Moviment Laboral corresponent a juliol 2011 del Ministeri de Treball, amb la Enquesta Anual de Costos Laboral corresponent al 2010 i alhora amb els Beneficis Empresarials de les Empreses que cotitzen a l’Ibex 35, ens mostren, d’una banda, el grau de misèria política de l’estructura de poder: UE, FMI, mercaders, partits polítics i sindicalisme institucionalitzat i, per altra, ens torna a demostrar la necessitat imperiosa d’una transformació social que posi fi al model econòmic-polític del capitalisme.

Conclusions:

1. El capitalisme està en ple apogeu: explota més i millor, contribueix cada vegada menys i les seves taxes de guany creixen, encara que aquestes siguin fonamentalment en les grans empreses i corporacions financeres.

2. La classe treballadora i classes populars hem de trobar i donar la resposta contundent que posi fre al capitalisme.

3. En aquest context, el 15M ha emergit com a resposta polític-social amb capacitat de mobilització, evidenciant la indignació social existent al afegir milers de persones al conflicte social. Aquest Moviment es compon de persones assalariades, bàsicament sense experiència de lluites laborals, bé perquè es troben aturats/es (fins al 50% de taxa d’atur a la franja de joves entre els 19-29 anys), bé perquè quan van accedir o accedeixen a llocs de treball són precaris i temporals.

4. El moviment 15M resulta rupturista ja que no són lluites o moviments resistencialistes (mantenir llocs de treball, contra acomiadaments, mantenir rendes salarials, etc.), sinó lluites per un altre model productiu i polític que en el seu capacitat de síntesi (en consignes), són capaços de plasmar de què va això... "No és la crisi, és el sistema".

5. Des de la CGT, des d’altres organitzacions anarcosindicalistes, des d’altres organitzacions anticapitalistes, des del Moviment 15M, des de les Assemblees de Barri ... es ve parlant de la necessitat de convocar Vaga General i/o Jornades de Lluita per a la tardor. Aquesta té vocació de ser no només local, sinó europea, i al carrer comença a fer-se realitat el Conflicte Social, sota el lema de ... "S’acabarà la Pau Social".

6. La CGT està compareixent en aquest procés, sense protagonismes, aportant la seva militància, la seva experiència i la seva organització al servei de la transformació social.

>>> Pots llegir l’Estudi complet al pdf adjunt.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid