Guia de CGT per a l'autodefensa davant les mútues laborals - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Guia de CGT per a l’autodefensa davant les mútues laborals
diumenge 13 de febrer de 2011 / Materials de formació / Visites: 5056
Menéame

En document adjunt us podeu descarregar una guia per a l’autodefensa davant les mútues laborals, un document breu, senzill i esquemàtic de 7 pàgines, editat per la CGT de Castella-Lleó.

Les Mútues Laborals es van crear inicialment com entitats gestores de les prestacions per accidents de treball i malalties professionals, havent de prestar una sèrie de serveis en canvi de quedar-se amb un percentatge de la quota d’accidents de treball que paguem a la Seguretat Social. Però la veritat és que amb la seva regulació legal de l’any 1995 es va avançar en la privatització de la salut pública convertint-se la majoria d’elles en censors de l’estat de salut i en un element més de pressió per a escurçar les baixes laborals, encara que la persona afectada encara no es trobi totalment recuperada.

Quines són les funcions bàsiques de les mútues? Com actuen davant un accident laboral, malaltia professional o baixa per malaltia comuna? Com hem d’actuar nosaltres? Què poden fer i què no poden fer?

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid