Sobre creixement i decreixement - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Sobre creixement i decreixement
Núm. 17 dels Materials "Sobre-Contra la Crisi" editats per l’Ateneu Confederal de la CGT
divendres 24 de juliol de 2009 / Materials "Sobre-Contra la Crisi" / Visites: 11188
Menéame

Després del parèntesi a causa de la conformació del nou equip confederal de la CGT sortit del XVI Congrés de Màlaga, l’Ateneu Confederal Rojo y Negro també està en procés de reubicació quant als seus objectius, comeses i responsable.

No obstant això, mentre aquest procés segueix el seu curs, de tant en tant arriben textos que són d’interès per a la reflexió, el debat, i fins i tot la polèmica.... com és el d’aquesta ocasió, de Miguel Amorós: "Creixement i Decreixement", la versió del qual online està a Indymedia Euskal Herria (http://euskalherria.indymedia.org/eu/2009/07/61923.shtml).

L’entradeta que fan en el web resa: "Crítica de Miquel Amorós a la nova ideologia de moda a Europa, el Decreixement, que ja ha guanyat adeptes en certs cercles de l’Estat Espanyol i que en el fons no és més que el nou rostre renovat en el qual ha mutat el ciutadanisme després del fracàs del moviment contracimeres."

El text d’Amorós és llarg. Dóna un repàs històric al context de les lluites ecològiques en els moviments anticapitalistes, passa efectivament per una crítica al decreixement si s’enarbora deslligat de l’anticapitalisme i el personifica en les idees de Latouche, per al final ressaltar la necessitat de forçar la "conversió de la crisi ecològica en crisi social, i per tant, de la seva transformació en lluita de classes de nou tipus".

Aquesta és l’aposta forta de l’autor, una aposta malgrat que deixa oberta i sense definir, després de denunciar el "ciutadanisme" del decreixement com un "«programa reformista de transició» a aplicar des de les institucions polítiques actuals". No obstant això, cada lector/a serà qui interpreti i debati amb l’article d’Amorós, que d’altra banda està plagat d’arguments polèmics i sovint enfrontats entre si.

Bon estiu a totes i tots.

Antonio Carretero, Coordinador Ateneu Confederal

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid