25 N día Internacional contra les violències masclistes - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

25 N día Internacional contra les violències masclistes
Davant les violències masclistes, justícia feminista. Totes juntes, diverses, vives, lliures i combatives
dimarts 24 de novembre de 2020 / Gènere / Dona / Visites: 112
Menéame

Cada 25 de novembre- Dia internacional contra les violències masclistes- dones d’ arreu del món ocupem els carrers per cridar que no volem més violències contra les dones.
Una jornada Internacional en què moltes dones, a diversos països, denunciem les violències patriarcals dels estats, dels grups armats i de les transnacionals que exerceixen el seu poder sobre els cossos de les dones com a territoris de conquesta. En aquesta jornada, denunciem el racisme i les dinàmiques colonials que el món blanc occidental exerceix amb especial crueltat cap a moltes de nosaltres en qualsevol frontera.
Tenim clar que la sororitat feminista és la resposta, juntes i valentes, fent una xarxa sòlida de lluita feminista global!, perquè juntes som més fortes !
Des de 2010, any que es va començar a documentar els feminicidis a l’Estat Espanyol, s’ha registrat 1.160 dones assassinades per homes al nostre país, i milions al món.
Només aquest any 2020 a Catalunya, s’han registrat 11 feminicidis i altres assassinats de dones. I a l’estat espanyol ,actualitzat a 15 /10/2020 s’han enregistrat 74 feminicidis

Aquest any, malauradament, s’ha afegit la situació de pandèmia de la COVID-19 on ha hagut una major incidència de la violència de gènere sota el confinament. Un altre tema preocupant per a les dones amb risc de maltractament i potser la més rellevant , son les seves filles i fills.
Assassinats que són permesos per un Estat masclista i patriarcal, que ens veu a les dones com a objectes a explotar en tots els àmbits de la vida. Un sistema patriarcal que deixa al carrer assassins, que després de violar i assassinar les dones, després de complir una condemna irrisòria, estan en llibertat i exercint la seva professió.

Estem davant un feminicidi d’Estat . Els assassinats masclistes, lluny de prevenir-se i eradicar-se, continuen esdevenint-se com si d’un costum es tractés. La clara i deliberada inacció de les institucions és una mostra que aquestes neixen del i per al patriarcat, i que no en podem esperar cap solució. Només ens queda una solució: organització i autodefensa.
No callarem davant d’aquesta violència i maltractament institucional per part de la justícia, i continuarem denunciant i expressant el nostre rebuig a un sistema judicial inoperant, que revictimitza i fins i tot criminalitza a les dones, i a les decisions judicials que neguen sistemàticament la gravetat de les violències masclistes contra les dones, lesbianes i trans. Cridem ben fort que la justícia és patriarcal i no pararem fins aconseguir canviar-la. I continuarem denunciant i lluitant per a canviar aquest ordre patriarcal, capitalista, racista i colonial.
Les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, els feminicidis, siguin a casa, al carrer, a l’escola, a la feina, a internet, a les institucions, o a grups religiosos, socials i polítics, no són fets aïllats sinó que responen a un mandat patriarcal i basat en les desiguals relacions de poder existents.
Volem expressar la nostra indignació per les respostes que es donen des de les institucions públiques tant a nivell estatal, com autonòmic i local. Denunciem els sistemàtics incompliments de les seves obligacions en relació a la prevenció i a l’educació, les retallades, la insuficiència dels recursos existents, la manca de circuits d‘abordatge integral de les violències i de formació de professionals, el persistent biaix patriarcal de la justícia, la insistència de determinats grups polítics a negar les violències masclistes, que fins i tot arriba al control i persecució de treballadores que donen atenció a dones supervivents, etc.

Reivindiquem el dret a una vida lliure de violències ; conscients que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població. Les violències masclistes, (contra moltes dones ,criatures i joves, lesbianes, transexuals, bisexuals, transgènere, intersexuals, amb diversitat funcional, de diferents orígens, cultures, creences i religions...) legitimen i perpetuen les desigualtats en un sistema heteropatrialcal, capitalista, colonial i racista basat en mecanismes de control i poder sobre els nostres cossos i les nostres vides.
No volem haver de defensar-nos, no volem tenir por, volem viure lliures i tranquil·les.
Tornem i tornarem a alçar la veu contra qualsevol tipus d’agressió per qüestió de gènere, cal unir les nostres forces contra aquesta xacra que ens està matant. Cal una mobilització social, per organitzar-nos i continuar lluitant tots els dies, per plantar cara, amb fermesa, a aquest sistema neoliberal, capitalista, patriarcal i masclista que considera a les dones poc més que un objecte sexual a la seva plena disposició .
També a nivell laboral, exigim i lluitarem per aconseguir que a totes les empreses existeixen protocols de prevenció , eradicació dels assetjaments sexuals i assetjaments per raó de sexe, així com exigir l’elaboració i compliment de veritables plans d’igualtat.
Mesures per prevenir i eradicar la violència de gènere . La incorporació de la perspectiva feminista en les polítiques actives del treball .

Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures. Ens mantindrem sempre juntes, amb les amigues, germanes, mares, filles, amants i veïnes, amb les companyes de classe, de feina, amb les companyes de vagó al tren, amb el col·lectiu de dones del poble, o del barri. Som moltes soscavant, denunciant i lluitant per a canviar aquest ordre patriarcal, capitalista, racista i colonial.
Davant de qualsevol agressió: autoorganització, acció directa , autodefensa, sense por, sense sentiment de culpa.

PER TOTES ELLES, PER NOSALTRES, PER VOSALTRES, PER TOTES, SORTIREM ALTRE 25N - i tots els dies de l’any - A CRIDAR BEN FORT :
CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES :AUTOORGANITZACIÓ ANARCOFEMINISTA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  2. Contra la militarització del Sàhara, referèndum ja!
  3. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  4. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  5. D. i Mireia absolució!
  6. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs
  7. Sanitàries en lluita, dimecres 17 de Juny de 2020
  8. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  9. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  10. Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid