El col·lectiu d'amarradors del port de Barcelona arriba a un acord i desconvoquen la vaga del 19 de novembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El col·lectiu d’amarradors del port de Barcelona arriba a un acord i desconvoquen la vaga del 19 de novembre
Els treballadors exigien el compliment de la llei quant a la dotació de mitjans humans i materials que garanteixin la seguretat de les plantilles
dimarts 17 de novembre de 2020 / Acció Sindical / Visites: 101
Menéame

Des del Sector de Mar i Ports de la Confederació General del Treball (CGT) s’ha emès un comunicat per a anunciar la desconvocatoria de la vaga prevista per al pròxim 19 de novembre en el port de Barcelona, després d’haver-se aconseguit un acord aquest cap de setmana beneficiós per al col·lectiu de amarradores.

Aquest acord, segons la CGT, recull la majoria de les reivindicacions de les plantilles, que es centraven principalment en la seguretat dels treballadors. A més, expliquen des de CGT, les persones treballadores es centraran en fer els treballs concrets per a les quals van ser contractades i no atendran diferents activitats com pretenien des de la patronal. El nombre de persones treballadores es vincularà a la realitat del trànsit marítim que aquest port suporta i que en aquests moments, a causa de la pandèmia de Covid19, s’ha reduït considerablement. Sobre aquest tema, des de CGT creuen que l’activitat del mateix s’anirà recuperant a poc a poc en els pròxims mesos.

D’altra banda, per als anarcosindicalistes és molt important l’acord reeixit en relació a la inversió en material que han exigit. La falta d’efectius materials incomplia la llei i no garantia la seguretat ni la integritat física dels treballadors.

Els anarcosindicalistes han mostrat de primeres la seva satisfacció amb aquest acord però aclareixen que no baixaran la guàrdia, i que tot i haver arrencat aquest acord la vigilància per part d’aquesta organització sindical serà constant per a fer-lo efectiu.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid