Correus sanciona a dos delegats sindicals de CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Correus sanciona a dos delegats sindicals de CGT
dimecres 11 de novembre de 2020 / Acció Sindical / Visites: 117
Menéame

Concentració Dijous 12 de Novembre a les 11 hores en la Plaça Antonio López de Barcelona enfront de l’Oficina Principal de Correus.

Dos delegats de la CGT de Correus a la província de Barcelona, han estat expedientats i sancionats amb suspensió d’ocupació i sou acusats de “obstaculitzar” el passat procés d’eleccions sindicals en Correus. Aquesta actuació, purament repressiva, és la resposta que dóna l’adreça de Correus a les exigències de transparència que vam mantenir els delegats i delegades de CGT durant el transcurs del procés electoral.

Els fets van ocórrer al llarg de l’últim trimestre de 2019, durant el procés de tramitació del vot per correu. Van ser quantioses les sospites de possibles ingerències comeses pels representants de Correus, a tall d’exemple; va ser la primera vegada que es va negar a les Organitzacions Sindicals el llistat de sol·licitants de vot per correu. Finalment, un laude arbitral ens va reconèixer el dret a tenir aquesta informació.

A més, durant el procés de tramitació del vot per correu, la taula coordinadora electoral va estar atesa en diverses ocasions per un sol membre; detectant en més d’una ocasió la presència de persones alienes a la composició de la mesa electoral, entre elles, fins i tot un representant de l’empresa. Aquest fet va donar lloc al fet que CGT presentés una altra sol·licitud d’arbitratge per possibles ingerències en el procés, propiciant al fet que Correus designés suplents en les taules coordinadores.

No hem d’oblidar que això ha succeït en l’àmbit de la Societat Estatal de Correus, principal garant del correcte funcionament del vot per correu en tots els processos electorals polítics i sindicals. No obstant això, en lloc de donar exemple de netedat i transparència en les seves pròpies eleccions sindicals, el que vivim va ser un procés electoral que va generar suspicàcies en gairebé totes les organitzacions sindicals participants.

És per aquests motius pels quals se sanciona als delegats de CGT, únicament per intentar garantir un procés d’eleccions sindicals lliures i transparents per a tod@s. Des de CGT Barcelona fem una crida a la solidaritat amb els companys sancionats injustament, contra la repressió sindical en Correus: si ens toquen a una, ens toquen a totes.

http://www.cgtbarcelona.org/noticia/correos-sanciona-a-dos-delegados-sindicales-de-cgt/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid