La CGT convoca vaga d'amarradors al port de Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT convoca vaga d’amarradors al port de Barcelona
L’organització anarcosindicalista fixa la jornada de vaga per a dijous que ve, 19 de novembre, per a exigir la fi de la precarietat i la inseguretat laboral de les plantilles
dilluns 9 de novembre de 2020 / Acció Sindical / Visites: 160
Menéame

Des del Sector de Mar i Ports de la Confederació General del Treball (CGT) s’ha emès un comunicat en el qual s’anuncia la convocatòria d’una vaga de 24 hores, per al pròxim 19 de novembre, per part del col·lectiu de amarradores del port de Barcelona.

Segons l’organització anarcosindicalista, els treballadors que presten els serveis d’amarrament i desamarre en el port de Barcelona porten anys denunciant el risc que suposa per a la seva integritat física i la salut de les plantilles l’incompliment de la prescripció número 14 del plec d’Amarrament i la llei de Prevenció de Riscos Laborals, que fa referència als mitjans humans i materials que el port exigeix a les empreses prestatàries d’aquests serveis. CGT explica que la falta de personal per baixes, envelliment, lesions, etc. es reflecteix en els treballs que exerceixen aquestes persones en el moll durant les guàrdies, on les maniobres són complexes i a les quals s’enfronten sense efectius humans i materials suficients que garanteixin la seguretat en el treball.

El col·lectiu de amarradores explica que des de fa molts anys vénen patint una creixent precarietat, on les dotacions en maniobra i el personal mínim de torn és l’habitual. A més, indiquen que la càrrega de treball també ha augmentat sense que es produeixin noves contractacions. Aquesta realitat ha disparat les baixes per sobresfuerzos i les malalties professionals derivades d’aquesta activitat laboral.

Des de la CGT assenyalen que la falta de persona també està incidint de manera directa als vaixells atracats, a les empreses portuàries i a la pròpia ciutat de Barcelona, ja que es tracta d’un servei essencial que es presta diàriament i que ajuda a mantenir la fluïdesa del trànsit marítim i la seguretat del propi port.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid