BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
L’empresa externalitza els serveis de sala bar i taquilla dels teatres Borràs, Coliseum i Tívoli, avisant a menys d’una setmana de l’estrena i en ple rebrot de Covid-19
dimecres 21 d'octubre de 2020 / Acció Sindical / Visites: 162
Menéame

Grup Balaña torna a vulnerar els drets dels seus treballadors/es a una setmana de començar la temporada 2020/21. El passat divendres dia 16 d’octubre l’empresa va acomiadar al seu personal al·legant una externalització del servei on no s’inclou a la plantilla actual i sense comunicar els fets a la representació sindical.

Aquestes accions succeeixen tres mesos després dels acomiadaments i tancament irregular del TEATRE CAPITOL i enmig d’un procés de negociació pel compliment d’unes condicions laborals mínimes legals.

Aquesta vegada s’han vist afectats dotze treballadors/es que suposa un 71% de la plantilla fixe dels teatres BORRÁS, COLISEUM i TÍVOLI. Per tant, en aquests tres mesos Grup Balaña ha acomiadat irregularment gairebé al 80% de la seva plantilla fixe en plena pandèmia.

A banda de ser il·legal l’acomiadament durant i després d’un ERTO, també és irregular que la nova empresa encarregada de contractar al nou personal no assumeixi als treballadors/es actuals de la plantilla (art. 44 de l’Estatut dels Treballadors).

El personal afectat emprendrà les accions legals necessàries per recuperar el seu lloc de treball i denunciar la reincident vulneració de drets fonamentals per la que Grup Balaña ja va ser sentenciada tot just fa un any pel “Juzgado de lo Social nº07 de Barcelona (Sentència nº324/2019)”

Malgrat que la justícia ha fallat a favor dels treballadors/es, Grup Balaña insisteix en seguir trepitjant sistemàticament els drets del personal dels seus teatres.

Per tot això es seguirà lluitant tant als jutjats com al carrer.

Contacte: balanateatres.cgt@gmail.com
Whatsapp: 690 27 32 11 / 636 12 75 52
@CTeatres @cgt.teatresbalana

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid