La CGT de Catalunya denuncia a Inspecció de Treball l’ERTO presentat per UGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT de Catalunya denuncia a Inspecció de Treball l’ERTO presentat per UGT
dilluns 27 d'abril de 2020 / Acció Sindical / Visites: 2379
Menéame

Avui dilluns 27 d’abril, la CGT de Catalunya hem presentat denúncia a Inspecció de Treball pels indicis de frau a la seguretat social que estimem en l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha realitzat la UGT de Catalunya contra una part dels seus treballadors i treballadores. Amb l’excusa de la pandèmia de COVID-19, la UGT vol derivar als fons públics els pagaments de les nòmines de part dels seus treballadors/es.

Aquest ERTO es produeix la mateixa setmana en que el Parlament de Catalunya aprova uns pressupostos per a CCOO, UGT i patronals de 6,1 milions d’euros per a facilitar la ‘concertació social’, molt per sobre dels 4,2 milions d’euros dels pressupostos del 2017, prorrogats pel 2018 i 2019. Sense que la UGT hagi indicat cap pèrdua d’ingressos per afiliació ni, evidentment, per alguna de les múltiples subvencions que rep. Ens al contrari, poques vegades hi hagut tanta activitat sindical com aquests dies.

Des de la CGT de Catalunya considerem que la UGT no només facilita els ERTOs a les diverses empreses que volen treure rèdit d’aquesta pandèmia, sinó que ells mateixos volen guanyar encara més diners amb l’excusa que una part de la seva plantilla no està presencialment a la feina.

Des de la la CGT de Catalunya hem aturat diversos ERTOs fraudulents entre altres als sectors d’ambulàncies, neteges i transport de passatgers. No ens quedarem de braços creuats davant d’aquesta agressió a la seguretat social, a la mínima coherència que ha de tenir un sindicat.

Tenim poques esperances que una Conselleria de Treball en mans d’un exalt càrrec d’UGT sigui imparcial davant dels fets que denunciem. El que sí volem dir alt i clar és que fem una crida a la classe treballadora catalana a l’organització sindical fora de les organitzacions que es comporten com empreses capitalistes i simples instruments d’empreses i governs.

Justificant de la denuncia a inspecció de treball
Cos de la denuncia

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid