Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena
dimecres 1 d'abril de 2020 / Acció Sindical / Visites: 703
Menéame

El passat 13 de març la Generalitat va dictar el confinament obligatori de diferents viles i ciutats de la Conca d’Òdena per raons sanitàries, degut a la major presència del virus Covid19 a la zona. Arran de la prohibició d’entrada o sortida, milers de treballadors i treballadores no van poder accedir a la seva empresa, trobant-se en un llimb legal del que des del govern s’assegurava que es trobaria una solució.

Amb posterioritat vam poder veure com el confinament de la Conca d’Òdena es feia servir com una més de les picabaralles entre el govern autonòmic i el de l’estat. I les nòmines de les gairebé 10.000 persones afectades? Bé, bé, no us preocupeu.

Doncs ha arribat final de mes i milers de famílies es troben sense la meitat de la nòmina, amb lloguers i hipoteques per pagar, factures i l’alimentació de la qual depenen. Mentrestant aquesta vergonya de polítics continuen passant-se la pilota els uns als altres com si fóssim només una altra peça de la seva partida de postureigs.

Ara, el Govern de l’estat ha afegit a correcuita una disposició en el darrer decret de mesures, on planteja un viacrucis de certificats com la forma de solventar aquesta situació. No només això, si no que les persones que viuen fora de la Conca i treballen dins la zona tancada no hi estan incloses.

Exigim una solució ja! Solucions àgils i que cap treballador ni treballadora en quedi fora.

Des de la CGT estem fent gestions amb els ministeris corresponents de l’estat en nom dels legítims interessos de la classe treballadora de la Conca d’Òdena. I la Generalitat? Pensa seguir espolsant-se les responsabilitats com ha fet el conseller Buch recentment o té algun tipus de solució més enllà de queixar-se o assenyalar? 10.000 famílies exigeixen ara mateix deixar de ser una peça de joc d’escacs i que es resolgui inmediatament la seva situació.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid