Davant dels ERTOs al transport públic: Intervenció o expropiació - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Davant dels ERTOs al transport públic: Intervenció o expropiació
dissabte 21 de març de 2020 / Acció Sindical / Visites: 254
Menéame

Milers de persones, que no tenen altre mitjà de transport, estan utilitzant aquests dies els transports públics per anar a la feina, als CAPs, per poder atendre a persones dependents.

La primera lluita que hem tingut els treballadors/es que prestem els nostres serveis en trens, metros, tramvies i autobusos ha estat aconseguir que les patronals prenguessin les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària que requereix el moment. Ha estat i és una tasca àrdua, ja que ens hem trobat en alguns casos, amb una patronal que mira més per que la gent validi o tregui la seva targeta o bitllet, que per la seguretat del passatge i dels treballadors/es del sector.

Ara, tot i el fet que la Generalitat va publicar el 19 de març, assegurant que l’impacte econòmic que puguin causar les mesures davant l’epidèmia, i altres que es puguin adoptar en funció de l’evolució de la crisi sanitària, l’assumiria la Generalitat amb les partides que s’habilitin per fer front a l’emergència, ens trobem en que algunes empreses de el sector comencen a comunicar ERTOs i altres els comencen a insinuar.

Totes les empreses de transport públic regular, públiques i privades, estan subvencionades per l’Administració, i totes estan obligades a seguir les instruccions que s’estan donant des de la Generalitat. I evidentment, donada la situació d’emergència que estem vivint, en totes elles està baixant enormement el nombre de validacions o venda de bitllets, motiu pel qual la Generalitat ja ha assegurat que es farà càrrec d’aquest dèficit.

El que no poden fer aquestes empreses és aprofitar-se d’aquesta situació, tenir garantits els seus ingressos i alhora acomiadar temporalment a les seves plantilles o a part d’elles, per estalviar-se pagar els seus salaris.

Som davant de dues polítiques oposades: O posar el transport públic al servei de la població en una situació d’emergència o afavorir l’afany de guanys i beneficis de l’empresa privada. Cal escollir i és responsabilitat de les administracions públiques si es posen del costat de les patronals o de la població a qui diuen servir.

Des de la CGT EXIGIM: Que la conselleria de Territori de la Generalitat o Ministerio de Fomento facin cumplir les seves pròpies lleis ATURANT QUALSEVOL ERTO AL TRANSPORT PÚBLIC o bé procedeixin a la INTERVENCIÓ O NACIONALITZACIÓ de les empreses criminals que es comporten com a voltors en temps de màxima necessitat.

Sector Transport per Carretera i urbans FETIC CGT

Contacte: Saturninio Mercader 692057751

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid