Presentat preavís de VAGA GENERAL de 24 hores el 8 de març a Catalunya - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Presentat preavís de VAGA GENERAL de 24 hores el 8 de març a Catalunya
Aquest matí la CGT de Catalunya ha notificat oficialment la convocatòria de vaga general a Catalunya
dimarts 25 de febrer de 2020 / Notícies / Visites: 425
Menéame

La convocatòria de vaga general respon a la crida del moviment feminista que promou una vaga general. Per tercer any consecutiu la CGT la convoca.

Aquest matí la CGT de Catalunya ha fet oficial la convocatòria de vaga general a tota Catalunya pel proper dia 8 de març. La convocatòria arriba després del resultat del Ple confederal extraordinari del tercer sindicat en afiliació de Catalunya que, per una àmplia majoria, va decidir dissabte passat convocar novament vaga general el proper 8 de març. El preavís s’ha presentat al Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i a les patronals Foment del Treball i PIMEC.

Enguany el 8 de març cau en diumenge. La convocatòria de vaga s’adreça especialment a un sector altament precaritzat de la classe treballadora, en gran part del sector serveis, que es veu obligat a treballar en caps de setmana i molt sovint amb contractes molt precaris. Gran part d’aquestes persones són dones i recullen una de les característiques que penalitzen les dones en el món del treball.

La convocatòria de vaga general presentada per la CGT de Catalunya és en l’àmbit laboral. S’insereix, no obstant, en la crida del moviment feminista a totes les dones a fer VAGA DE CURES per tal de visibilitzar una part molt important de la seva jornada laboral real, molt sovint oculta sota els costums patriarcals. També es fa una crida a totes les persones a fer VAGA DE CONSUM com a crítica frontal del consumisme capitalista, especialment rellevant en un moment en que els efectes del canvi climàtic cada vegada són més evidents.

La CGT de Catalunya convoca vaga general el 8 de març per tercer any consecutiu. En paraules de Montse Sánchez, secretària de gènere del sindicat, “l’objectiu principal d’aquesta vaga és posar sobre la taula les reivindicacions de les dones en el món del treball. El fet que sigui diumenge evidenciarà encara més la precarietat de moltes feines ocupades per dones”. Afirma també que “l’anàlisi que fem és que cada any som més les dones que estan ocupant espais i sumant-se a aquesta lluita i cada vegada més organitzades”. Un cop més el comitè de vaga el conformen exclusivament dones.

En aquest enllaç podeu trobar el preavís.

En aquest enllaç podeu trobar el preavís.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid