NO a la Llei Catalana d'Educació, també des de la perspectiva de gènere - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

NO a la Llei Catalana d’Educació, també des de la perspectiva de gènere
LES BASES DE LA LLEI CATALANA D’EDUCACIÓ DES D’UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE
dimarts 22 de gener de 2008 / Comunicats / Visites: 4645
Menéame

1.El primer punt a destacar de les bases de la llei des d’una perpectiva de gènere és la redacció del text en masculí genèric. Cal que les dones siguem visualitzades mitjançant la presència escrita en totes les expressions referides a persones.

2.Les dades estadístiques no venen segregades per sexes. Una interpretació de gènere pot ajudar a trobar sol.lucions a l’anomenat fracàs escolar ,ja que el tant per cent de fracàs en el cas de les noies és diferent que en els nois.

3.És inadmisible que a les bases de la llei no aparegui el concepte coeducació. En diferents documents oficials del departament d’educació, com a la normativa d’inici de curs, els accesos i proves del professorat, així com en el treball d’investigació i d’innovació educativa, el terme coeducació hi és present. Si no introduïm a la nova llei la perspectiva de gènere mitjantçant la coeducació real a l’escola és com oblidarnos que tenim la llei d’igualtat entre homes i dones i que com a llei transversal ha d’estar present.

4.Quan es parla de convivència i respecte a l’autoritat académica no té en compte que la majoria del professorat som dones, tampoc diu res de la presència femenina en càrrecs directius i de comandaments. Aquest model és antic, mascliste i patriarcal i està en contradicció amb la propia llei quan diu que pretén fer un ensenyament democràtic i reflexiu.

5.Les bases de la llei no es contemplen el ventall de famílies existents en la societat actual, ni l’etapa 03, ni que estem en un estat aconfesional i l’educació ha de ser laica i plural.

6.Les bases de la llei haurien de recollir un model coeducatiu i fer visible les aportacions de les dones a la història de la humanitat i als distints sabers en el terreny històric, artístic, científic, que valori les diferents experiències de les dones tant en l’àmbit públic com el privat, que reconegui la importancia dels treballs fets per les dones, les tasques de cura, de producció i de reproducció que motivi i fomenti la participació dels homes en aquestes activitats. Els llibres de text són el marc teòric que les ha d’incloure.

Reivindiquem, la coeducació com a model compensador de desigualtats i com a element fonamental en la prevenció de les violències, i la figura de la coordinadora/ coordinador en coeducació a cada centre educatiu com a suport indispensable per a portar a terme aquesta tasca.

Secretaries de la Dona: USTEC-STES, FE-CCOO, FETE-UGT, [*FE CGT*]

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid