La CGT Lleida amplia la denúncia respecte l’entitat ASPID davant una possible vulneració del dret de llibertat sindical - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Lleida amplia la denúncia respecte l’entitat ASPID davant una possible vulneració del dret de llibertat sindical
dilluns 11 de març de 2019 / Notícies / Visites: 293
Menéame

Aquest matí, CGT Ensenyament Lleida, ha ampliat la denúncia interposada respecte ASPID, atès que ASPID ha comunicat a la CGT que no reconeix la secció sindical de la UEC de la Seu d’Urgell.

Davant aquesta situació; i atès que resta pendent resoldre una denúncia sobre les condicions de precarització i la situació dels treballadors de Unitat Externa d’Escolartizació de la Seu d’Urgell; la CGT ha procedit a efectuar una ampliació de la denúncia, per denunciar també la possible vulneració del dret de llibertat sindical.

En aquest sentit, en l’ampliació de la denúncia, s’exposa que a l’entendre del sindicat, és només la CGT i els seus afiliats qui pot crear i reconèixer seccions sindicals, sense que l’ocupadora disposi de facultats per impedir el reconeixement, exercici o funcionament de les seccions sindicals.

Així mateix, el sindicat vol aprofitar per denúncia públicament aquests fets, tot considerant que el dret de llibertat sindical és un dret fonamental, que no pot ésser negat; i que el fet que en el marc d’un conflicte laboral es negui als treballadors o als sindicats el dret de lliure sindicació, és una vulneració encara més flagrant d ‘aquest fet.

No obstant, i atès que de moment l’ocupadora únicament ha procedit a enviar una comunicació, entenem que aquesta comunicació pot ésser fruit d’un malentès o desconeixement de la pròpia organització sindical; i el sindicat no ha procedit a emprendre cap més mesura que posar els fets en coneixement d’Inspecció de treball tot aprofitant l’avinentesa per sol·licitar a inspecció que resolgui la denúncia sobre les condicions dels treballadors amb la màxima diligència i celeritat possible.

Lleida, 7 de març de 2019

CGT LLEIDA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid