La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya.
divendres 8 de març de 2019 / Vaga / Visites: 477
Menéame

Continua la jornada de Vaga General a Catalunya amb un increment de la participació en tots els sectors respecte de la vaga del 8 de març de l’any passat. El feminisme segueix obrint-se pas dins dels centres de treball, denunciant la bretxa salarial del 23% de diferència en la mitjana salarial, així com la violència estructural del sistema capitalista que pateixen especialment les dones.

Amb les dades disponibles a les 11.30 h constatem un major seguiment a pràcticament tots els sectors.

Al sector educatiu el seguiment ha augmentat respecte al 2018, superant el 30%, amb molts centres educatius en serveis mínims. A l’ensenyament universitari el seguiment està sent massiu, amb campus com els de la UB raval o UAB Bellaterra amb un seguiment del 90%. Destaquem també un alt seguiment a la CCMA.

El Metro de Barcelona presenta un seguiment considerable amb un 40%, així com un 15% a autobusos tot i algunes incidències que dificulten el servei.

Pel que fa a la indústria, el seguiment està sent irregular. Destaquem casos com el de l’empresa logística del sector de l’automòbil Bergé, on s’ha aturat la producció. En altres centres de treball el seguiment respecte a l’any anterior a augmentat, tot i ser un sector majoritàriament masculí.

Pel que fa a les mobilitzacions i piquets, destaquem més d’una cinquantena de talls de trànsit en vies a molts punts del territori com Reus, Tarragona, Sabadell, Terrassa, Girona, Montcada, Manresa, Igualada, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, a Barcelona; Meridiana, Lesseps, Diagonal, Av Paral·lel i un llarg etc. Sempre sota l’assetjament dels Mossos d’Esquadra, que han procedit a la identificació o desallotjament d’alguns d’ells amb ús abusiu de la força en molts dels casos.

Des de CGT Catalunya volem denunciar un cop més l’actitud violenta i provocadora dels Mossos d’esquadra, impedint l’exercici del dret a informar dels piquets i practicant identificacions a diversos punts.

Persones de Contacte

Montserrat Sànchez
Secretària de Gènere de la CGT de Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid