La CGT Lleida felicita a la Biblioteca Anarquista Maria Rus - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Lleida felicita a la Biblioteca Anarquista Maria Rus
En el segon aniversari de la seva ignauguració el proper dissabte 19 de gener
dilluns 14 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 229
Menéame

No ens amaguem quan afirmem que difondre i practicar la idea anarquista a les Terres de Ponent no ha tingut un recorregut senzill. Tot i així, també s’ha de posar en valor que el moviment llibertari també té, des de fa temps, vàries capes a les comarques de l’oest. Ja sigui en l’àmbit anarcosindicalista (CGT i CNT), en el divulgatiu i combatiu (Col·lectiu A Les Trinxeres), en el de treball de base i carrer (Assemblea Llibertària de Lleida o el moviment okupa amb la Xispa com estendard del mateix) o en la participació del jovent (Joventuts de Batzac - Joventuts Llibertàries).

Tanmateix, tot aquest moviment el podem considerar hereu del moviment contracultural llibertari que des de finals dels 70 és present a la nostra ciutat, Col·lectiu Llibertari Durruti, Juventudes Libertàrias, els Ateneus llibertaris de Lleida de finals dels 80 i dels 90, o, ja a principis del segle XXI, L’Ateneu la Maixanta i el CSA La Maranya, espais on hi confluïen diferents grups llibertaris i antiglobalització.

Arribats aquí, i perquè creiem en una teoria i pràctica anarquista, amb totes les seves debilitats i contradiccions, com una manera transformadora de viure, estem molt contentes de poder felicitar als companys de la Biblioteca Anarquista de Lleida Maria Rius (C/Corts Catalanes, 79) en el segon aniversari que complirà el proper dissabte 19 de gener. Aquest projecte, és un espai per difondre la idea anarquista a través del préstec de llibres (amb un interesantíssim i voluminós catàleg), xerrades, tallers, etc.

Ara mateix, considerem que aquest projecte, i potser juntament amb l’Ateneu Cooperatiu La Baula que recentment ha anunciat la seva continuïtat, són els 2 projectes dels moviments socials més interessants, seriosos i transformadors que ha viscut la ciutat de Lleida. Una ciutat que estava mancada de projectes amb objectius clars i on donar cabuda a les diferents lluites polítiques que miren de combatre al sistema capitalista.

Per això, des de la CGT, animem als col·lectius i a la gent de Lleida que facin el possible per garantir la viabilitat d’aquest projecte, ja sigui aportant econòmicament perquè són autogestionats, participant activament a les jornades que organitzin, fent-se soci del projecte, aportant documentació, fent difusió entre familiars i amics... Felicitacions llibertàries.

SECRETARIAT PERMANENT CGT LLEIDA
Lleida, 12 gener de 2018

P.-S.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid