Comunicat de CGT davant la situació actual a l'Hospital de Reus - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de CGT davant la situació actual a l’Hospital de Reus
dimarts 18 de setembre de 2018 / Comunicats / Visites: 358
Menéame

CANVIS!?

Des de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, volem recordar que des del 2011 estem patint retallades cada any (excepte el 2015, que casualment va coincidir amb les eleccions municipals).

Les retallades han comportat augment de les llistes d’espera, tancament de llits, serveis i, recentment, d’un accelerador lineal, empitjorament de les condicions de treball i la supressió de part de les retribucions (ja siguin les extres o darrerament les retribucions variables o DPO’s).

Malgrat tots aquests sacrificis el dèficit no ha deixat de créixer en aquests anys. I les receptes de l’empresa i del Consell d’Administració continuen sent retallar drets i salaris als treballadors i treballadores i castigar amb interminables llistes d’espera a la ciutadania.

Fa més d’un any ens van prometre un Consorci amb la Generalitat per solventar els problemes econòmics, consorci que havia d’entrar en vigència al gener de 2018.

En aquest context es va negociar l’actual conveni, l’empresa va pressionar per aconseguir que els treballadors acceptéssim les retallades si no sortien els números ("...només es podrà percebre en cas que l’empresa assoleixi l’equilibri pressupostari i financer."). Pel que fa als usuaris i usuàries, han continuat patint les retallades sense necessitat de signar res.

Com que la perspectiva era que a partir del passat gener s’arreglaria tot, la major part de sindicats van acceptar aquelles condicions. Nosaltres ens hi vam negar en veure l’evolució de la situació política i la incertesa sobre si el Consorci es signaria abans, després o mai. Efectivament, el Consorci encara no s’ha signat i les retallades han continuat: Llistes d’espera de més d’un any, les DPO’s que havíem de percebre al març suprimides,...

Ara tenim nou director. De moment, ens ha obsequiat amb un discurs estandar, carregat de bones intencions en general, però sense concretar cap millora.

Algú ens podria aclarir si en els propers mesos es signarà el Consorci? I si es dotarà d’equipaments i de personal suficient a l’hospital per poder atendre als usuaris en uns terminis raonables? I si cobrarem les retribucions variables del mes de març que ve?

L’any que ve tenim eleccions municipals. Confiem que tots aquests greuges s’hagin solventat abans de la campanya electoral, ja que si no és així, nosaltres potser emprendrem la nostra pròpia campanya.

Reus, 18 de setembre de 2018

Secció Sindical CGT Hospital Sant Joan de Reus

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid