La CGT Lleida inicia una campanya defensant l'escola pública i animant a les famílies a matricular-s'hi - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Lleida inicia una campanya defensant l’escola pública i animant a les famílies a matricular-s’hi
Comunicat de la Federació Intercomarcal de CGT Lleida
dimecres 23 de març de 2016 / Comunicació / Visites: 492
Menéame

LA CGT LLEIDA INCIA UNA CAMPANYA PÚBLICA DEFENSANT L’ESCOLA PÚBLICA I ANIMANT A LES FAMÍLIES A MATRICULAR-S’HI

Amb l’eslògan MATRICULA-T’HI, la Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT de Lleida inicia una campanya en defensa de l’educació pública amb la que anima a les famílies per a que facin la matriculació dels seus infants a les escoles públiques de la ciutat.

Des de la CGT consideren l’educació pública com a únic garant d’una societat lliure, crítica plural i democràtica, en la qual l’accés a la formació és realment igualitària i inclusiva per a tots els seus membres.

El sindicat denuncia que els atacs des de l’adminsitració pública cap a aquesta eina imprescindible per a la cohesió social són una constant que arriba a límits difícilment assumibles per una societat compromesa en la defensa del seus drets fonamentals. El tancament de línies, la manca de diàleg, la nul·la informació a les comunitats educatives afectades i la tergiversació de les dades s’han convertit en un fet habitual per part del Departament d’Ensenyament.

Creuen inacceptable que ni la suposada manca de recursos ni la baixa natalitat, excuses esgrimides reiteradament per part del Departament per justificar retallades i supressió de línies educatives, no afectin a les escoles privades, eufemísticament anomenades “concertades”. El tancament a tot Catalunya de 64 línies a les escoles públiques contrasta amb els 3 de la concertada. A Lleida ciutat, a la pública, ens hem trobat amb 4 línies suprimides més el tancament d’una escola, mentre que ens trobem que es dóna permís per obrir una nova línia de P3 a l’escola Arabell, concertada i vinculada a l’Opus Dei. Així, denuncien que la segregació per sexe no només no és motiu per suprimir les subvencions a les escoles concertades sinó que en alguns casos semblen premiades per les mesures preses des del Departament.

Davant el discurs basat en la por, les amenaces i la culpabilització, la CGT aposta per la baixada de ràtios, la construcció dels instituts necessaris i reclamats des de fa anys i un augment dels recursos materials i humans tot suprimint les subvencions a les escoles concertades. Si, tal i com es vanagloria el Departament, volem animar a la gent a matricular als infants a les escoles públiques del seu barri només cal dedicar-hi més i treballar positivament per afavorir unes escoles inclusives i de qualitat on la segregació no hi tingui lloc.

Per totes aquestes raons des de la CGT animen a les famílies a defensar l’escola pública matriculant‘hi els seus infants.

#EscolaPública #MatriculaThi

Lleida 22 de març

Defensem l'escola pública . animem a matricular-s'hi . CGT Lleida

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA

Més informació:

- https://twitter.com/cgtlleida

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid