Comunicat de Suport a la PAH de Lleida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de Suport a la PAH de Lleida
Comunicat de suport de la Federació Intercomarcal CGT Lleida i altres entitats socials
dissabte 5 de març de 2016 / Comunicació / Visites: 298
Menéame

COMUNICAT DE SUPORT A LA PAH DE LLEIDA

Els col·lectius i organitzacions sotasignants volem manifestar el nostre suport incondicional als companys i companyes de la PAH Lleida davant els fets ocorreguts ahir al vespre, quan van ser desallotjats per la força d’una oficina del banc de Santander, on estaven demanant una dació. Actuació que rebutgen i condemnem contundentment.

Les companyes de la PAH van ocupar l’oficina bancària per donar suport a l’Alina i la seva família.

Una família sense recursos que viu en la precarietat, als quals, van executar el seu habitatge el 2010, i que des d’aleshores lluiten per aconseguir la condonació total del deute que tenen amb el gegant financer arrel del préstec hipotecari.

Durant l’acció es van veure situacions lamentables i abusos de poder com la prohibició d’utilitzar el lavabo durant el tancament, no deixar entrar menjar i aigua per a les persones tancades, o l’agressió que un agent de seguretat de privada, de Prosegur España, a un activista que va
provocar que s’hagués de trucar a una ambulància. Aquesta agressió no és un cas aïllat.

En ocupacions anteriors ja s’han produït fets similars, davant la passivitat dels cossos policials que van presenciar els fets sense realitzar cap intervenció. Finalment també volem denunciar l’abús de poder que van patir les companyes i companys tancats al ser desallotjats a la força contra la seva voluntat.

Las PAH són un exemple de solidaritat, lluita, dignitat i unitat popular, que lluita contra unes normes injustes que prioritzen l’enriquiment dels bancs per sobre de les necessitats personals i col·lectives més bàsiques i elementals com és una llar.

26 agents dels Mossos, 6 agents de la Guàrdia Urbana, 16 vehicles i centenars d’euros malgastats és la resposta que el sistema dona per resposta davant les demandes d’habitatge digne i segur per sobre dels interessos privats dels bancs. Aquesta és la tasca de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra?, Aquesta és la resposta que sap donar la Paeria davant situacions com aquesta?, així es construeix la república catalana al servei de les persones que tant predica el govern de la Generalitat?, aquí han de defensar els institucions públiques, a qui pateix les conseqüències d’un sistema cruel o als que es beneficien de l’empobriment de la població?

Exigim solucions per que l’Alina i la seva família puguin viure tranquil·les i se’ls condoni el deute immediatament. Demanem responsabilitats polítiques i policials davant la repressió exercida als membres de la PAH. I animem a la PAH a continuar lluitant i defensant els drets i la dignitat de les persones amb la solidaritat i la dignitat com a arma.
SIGNEN:

ADSP (Assemblea en Defensa dels Serveis Públics), Ateneu La Baula, CGT Lleida, Marea blanca, Arran, Casal de Joves, Assemblea Indignats de Cappont, Grup de dones de Lleida, Joves en Acció, Marea Lila, Marea Groga, SEPC.

Lleida 4 de març de 2016

Més informació:

- TWITTER CGT LLEIDA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid