Ens criminalitzen perquè els fem por - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Ens criminalitzen perquè els fem por
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
dilluns 29 de febrer de 2016 / Comunicació / Visites: 1222
Menéame

Ens criminalitzen perquè els fem por

Aquests dies algunes figures polítiques i articulistes estan construint una falsa dicotomia arran de les vagues del transport a Barcelona. La defensa d’unes condicions dignes de treball comporten, segons diuen i repeteixen, haver d’apujar el preu dels bitllets. En definitiva, d’una manera gens innocent, es pretenen contraposar els nostres interessos com a treballadors amb els que nosaltres mateixos/es tenim com a usuaris i usuàries dels transports públics.

Aquesta cantarella obvia el retrocès en el poder adquisitiu del 3,3% dels treballadors de TMB en aquests darrers 4 anys mentre els gairebé 600 directius s’incrementaven el seu en un 14,2%. Es passa per alt que TMB és un cementiri d’elefants d’alts càrrecs de CiU, PSC i ICV que no es poden endollar a la Diputació de Barcelona o altres ens públics. Les mentides de l’Ajuntament repetides un i altre cop es denunciaven a crits a la plaça Sant Jaume pels i les treballadores.

Es presenta la lluita de les plantilles com quelcom inviable, passant per alt que, en el cas de la vaga de Metro, les negociacions es van trencar per la negativa de TMB a fer indefinits a companyes que porten 8 anys amb contractes temporals i a temps parcial, mentre de cada 2,5 jubilacions es substitueix només amb una persona. De la mateixa manera que tampoc s’explica que l’actual ajuntament intenta seguir amagant els salaris exorbitants de prop de 200 fora de convenni en el cas d’autobusos.

Aquests dies s’argumenta aquesta falsa dicotomia per tal de criminalitzar les vagues del transport. No fa gaires anys es van fer servir arguments similars quan els treballadors de la sanitat pública ocupàvem plantes hospitalàries, CAP’s i tallàvem carrers junt a veïns i veïnes per a evitar les retallades i la privatització d’hospitals i serveis vinculats a la salut. Casualment, qui afirmaven que mantenir salaris o no retallar el nombre de sanitaris feia insostenible el sistema de sanitat pública eren els mateixos que, a través dels seus vincles empresarials, afavorien amics i a ells mateixos amb la privatització.

Tres quarts del mateix podem recordar en les lluites per a l’educació, per exemple a les escoles bressol i a les universitats. Els darrers anys hem pogut veure com les devaluacions de contractes, la precarització de les plantilles i una retallada de llocs de treball no ha evitat el salvatge augment de taxes universitàries a Catalunya, amb un increment acumulat de més del 100%.

En definitiva, dir que defensar la lluita de les treballadores i els treballadors perjudica els usuaris d’aquests serveis és una falsedat. Una mentida repetida conscientment, amb la finalitat de criminalitzar el moviment obrer i de justificar interessos ocults en la gestió de bens comuns com la sanitat, l’educació o els transports públics. Volem recordar que, a més, les lluites sindicals, i en concret de la CGT, en els serveis públics sempre hem tingut com una de les finalitats centrals defensar la qualitat d’aquests serveis com un bé col·lectiu, del conjunt de la població, i no com un negoci privat.

És per això que des de la CGT volem denunciar aquesta campanya de criminalització que cerca un objectiu més ambiciós: impedir l’extensió d’un model de sindicalisme que els fa por, doncs és fort i ni es rendeix ni deixa a la cuneta a ningú.

Reiterem el nostre rebuig frontal als augments de tarifes dictats a finals del 2013 i considerem urgent el retorn als preus dels bitllets de l’any 2013, tal i com els actuals responsables d’alguns dels ajuntaments més importants de l’AMB (inclòs el de Barcelona) es van comprometre a la campanya electoral. Una rebaixa que hauria de ser una primera passa per a construir uns transports públics al servei d’una població colpejada per l’atur i per les retallades salarials dels darrers anys.

Finalment, fem una crida a l’autoorganització dels i les treballadores per tal d’estendre les mobilitzacions a la nostra empresa, al nostre sector, a la nostra societat: és això el que temen els poderosos i per això ens ataquen. Perque lluitar funciona i no volen que ho fem.

Barcelona, a 29 de febrer del 2016

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Reflexions d’una TEEI
  2. La CGT de Catalunya decidirà l’acció sindical davant del Covid19, aquest dissabte i diumenge
  3. D. i Mireia absolució!
  4. Nou Secretariat Permanent de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
  5. Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19
  6. IQOXE es vol defensar intentant desacreditar els informes i testimonis sobre l’accident del passat gener que serveixen de base a la causa judicial
  7. “El Pacte de Toledo és el problema per al Sistema Públic de Pensions i la solució per al capital i els empresaris”
  8. CGT Catalunya ens sumem a les convocatòries de la setmana d’accions de l’1 al 8 de novembre!
  9. CGT Novartis no pensa consentir que es perdi ni una sola de les condicions actuals
  10. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid