Stop Pujades Transport anuncia noves mobilitzacions al desembre si no s’anuncia la baixada de preu del bitllet - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Stop Pujades Transport anuncia noves mobilitzacions al desembre si no s’anuncia la baixada de preu del bitllet
dissabte 21 de novembre de 2015 / Comunicats / Visites: 1195
Menéame

Manifest Stop Pujades Transport - #ATMestemPreparats

Es fa una crida a mobilitzar-se a les estacions de metro, FGC i Renfe, en cas que l’Autoritat del Transport Metropolità decideixi no reduir les tarifes de transport per a l’any 2016.

Un vegada més, en els darrers mesos de l’any les butxaques de les usuàries del transport públic es posen alerta. Són unes butxaques que han estat estripades per la violència d’una crisi que les ha convertit en precàries, aturades i més pobres.

Vam iniciar el camí -amb ingenuïtat- pensant que el transport era simplement un dret pel qual havíem de lluitar (fins i tot, lluitar per uns quants cèntims). Hem arribat, però, al convenciment que el transport públic, avui, és una expressió més d’una societat desigual, d’una administració venuda i d’una corrupció sistemàtica.

Hem après que a la ciutat de Barcelona, unes quantes estacions de metro separen el barri amb l’esperança de vida més baixa (75,2 anys a Torre Baró) i el barri amb l’esperança de vida més alta (86,5 anys a Pedralbes) i que aquesta diferència coincideix amb els nivells d’economia familiar.

Hem après que el transport públic (com altres serveis de l’administració pública), mentre pateix retallades de sou dels treballadors i apuja les tarifes a les usuàries, es mantenen (i s’amplien) ostentosos consells d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità i de les empreses operadores del transport.

Hem après com funciona el cicle de la privatització: les pèrdues d’una mala gestió del transport i una manca d’aportacions de les administracions, s’han canviat per deute i el deute, s’ha canviat, presumiblement, per un macro-projecte de cost astronòmic -en plena era de l’austeritat- anomenat T-Mobilitat, entregat a CaixaBank.

Hem après també que les mancances al transport són globals i afecten arreu del territori. L’experiència del I Congrés de Defensa del Transport Públic, ens va permetre conèixer fins a quin punt la xarxa és insuficient i inaccessible.

El nostre convenciment, doncs, és que lluitar pel transport públic és lluitar per una societat més justa i que per fer-ho, hem d’exigir unes tarifes populars i fins i tot gratuïtes per alguns col·lectius. És imprescindible per a la dignitat de les famílies i dels barris.

Tenim el convenciment que és possible, que és una voluntat política. Les usuàries, doncs, hem après, hem crescut i aquest any hem donat un pas més: no acceptarem una congelació tarifària. Exigim:

- Una reducció de preus de tots els títols de transport en totes les zones i la gratuïtat per a estudiants i persones aturades.

- Una taula social del transport públic on es decideixi la tarificació.

- Que la T-Mobilitat sigui 100% pública i engegar un procés participatiu per definir entre totes quina T-Mobilitat volem.

Barcelona, 20 de novembre de 2015

#ATMestemPreparats

#stoppujadestransport

Contacte: 645195216 - 650755908

http://stoppujadestransport.blogspot.com

stop

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid