Es presenta a València i Gandia la guia per a l’autodefensa de treballadors i treballadores en situació precària editada per CGT Catalunya - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Es presenta a València i Gandia la guia per a l’autodefensa de treballadors i treballadores en situació precària editada per CGT Catalunya
Organitzada per CGT València, CGT Gandia i CGT País Valencià
dimecres 11 de març de 2015 / Acció Social / Visites: 419
Menéame

CGT presenta a València i Gandia una guia per a l’autodefensa de treballadors i treballadores en situació precària

La “Petita Guia d’Autodefensa Laboral per a Precàries”, elaborada per la CGT de Catalunya, serà presentada a València i a Gandia els pròxims 12 i 13 de març. Els encarregats d’explicar en els locals de la CGT a ambdues ciutats els continguts d’aquesta interessant eina per a la defensa dels drets laborals, seran Josep García Vázquez (Secretari de Formació CGT-Catalunya) i Moisès Rial Medina (Secretari de Comunicació CGT-Catalunya)

La guia, editada l’any 2014, respón a preguntes essencials per a qualsevol treballador: “M’han fet un contracte temporal, com sé si és correcte?; Treballo en negre, sense cap contracte. Puc protestar?; Treballo més hores i fent una feina diferent de la que consta en el meu contracte. Ho puc denunciar?; Treballo sense papers. Tinc drets laborals?; Què és un Conveni Col·lectiu? Quin se m’aplica?; M’han acomiadat, què puc fer?; Vull organitzar-me per a defensar-me a la feina, què haig de fer?”

Tal i com destaca Marc Banyuls, Secretari de Formació de CGT del País Valencià, “La Guia desmunta molts mites al voltant de la precarietat en matèria com acomiadaments, contractes temporals o persones en situació irregular i ens mostras drets que, moltes vegades sense saber-ho, tenim el precariat, així com els mecanismes de defensa per combatre totes aquestes situacions”.

Així mateix, i vista la situació, continua Banyuls “Necessitem estar formades i unides. És l’única manera de no seguir patint situacions d’indefensió laboral o, parlant clar, d’explotació”.

Les presentacions tindran lloc dijous 12 de març a les 18h en el local de CGT a València (Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia, Av. del Cid, 154, 3ª Planta); i divendres 13 de març a les 18h també, en el local de CGT a Gandia (C/ Pintor Sorolla, 39). En elles, a més de fer-se l’exposició de la guía, es desenvoluparà un debat.

Finalment, el responsable de Formació de CGT-PV assenyala la intenció de “Fer una crida de les Marxes de la Dignitat, que de nou, tornaran a Madrid”, perquè “Cal donar una resposta a aquest govern que pregona que la crisi és cosa del passat, ha de sentir-nos i saber que no estem disposats a acceptar una situació on diàriament les persones viuen autèntics drames. Però també perquè sàpiguen, que en aquest any electoral, no anem a donar una xec en blanc a ningú i que hi ha un poble organitzat disposat a que no trepitgin els seus drets fonamentals”.

Gabinet de Premsa CGT-PV

11 de març de 2015
http://www.cgtpv.org/12-i-13-m-Valencia-i-Gandia.html

Més informació:

Petita guia d’autodefensa laboral per a precàries
Petita Guia d’Autodefensa Laboral per a Precàries realitzada per les Secretaries de Formació, Jurídica, Salut Laboral i Comunicació de la CGT de Catalunya:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10484#.VQBcSfmG-Sp

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid