PROU: Quantes persones més hauran de morir abans que la Unió Europea i els estats que la conformen modifiquin les seves polítiques migratòries? - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

PROU: Quantes persones més hauran de morir abans que la Unió Europea i els estats que la conformen modifiquin les seves polítiques migratòries?
Comunicat Secretaria d’Acció Social i Secretaria General CGT Catalunya
dimecres 12 de febrer de 2014 / Comunicats / Visites: 258
Menéame

PROU

Quantes persones més hauran de morir abans que la Unió Europea i els estats que la conformen modifiquin les seves polítiques migratòries?

Aquesta setmana hem rebut la notícia de la mort de com a mínim 15 persones que intentaven accedir a territori espanyol a Ceuta. Ofegades a la Mediterrània, segons diversos testimonis sota les bales de goma de la Guàrdia Civil. Hem pogut veure imatges delatores de comportaments quasi criminals.

Els seus cadàvers se sumen als d’un altre grup de migrants mort a l’entorn de les Lampedusa, també aquesta setmana. Setmana rere setmana, creuant el desert del Sàhara o la Mediterrània, persones de totes les edats veuen com la mort (20.000 els darrers 25 anys) talla d’arrel el seu viatge per sortir de la galopant misèria dels seus països.

Exigim als estats que aturin aquesta barbàrie de mort, empresonaments, deportacions massives. Ara i aquí. Sense dilacions.

Però també ens interpel·lem a nosaltres mateixes. No podem mirar cap una altra banda quan veiem treballadors extracomunitaris esperant que arribi la furgoneta a buscar-los, si hi ha sort, cap una feina sense contracte ni sense mesures de seguretat per un sou de misèria.

No podem mirar cap una altra banda quan passegem tranquil·lament o baixem del tren i veiem la policia aturar a les de sempre, pel fet que la seva fesomia els precondemni com a migrants sospitosos.

No hem de deixar que el capitalisme i els estats europeus, amb la UE al capdavant, ens arrosseguin cap una passivitat còmplice.

Les lluites pels drets de les persones migrants, de totes les persones, de tots/es els treballadors/es també són les lluites dels/les que portem tota la vida aquí, dels/les que no hem de patir perquè ens tanquin a un CIE.

Perquè no creiem en les fronteres.

Perquè estem en contra de les polítiques restrictives i repressores de la UE que només contemplen als migrants com a mercaderia sense drets.

Perquè cap ésser humà és il·legal.

Perquè rebutgem la violència dels estats i de les seves "forces de l’ordre públic", sempre, i més encara quan s’apliquen a persones que es moren de fam per culpa de les males polítiques internacionals dels propis estats i de les multinacionals que els posseeixen.


Comunicat Secretaria d’Acció Social i Secretaria General CGT Catalunya

CONCENTRACIÓ A BARCELONA 12-2-2014 (Cartell adjunt):

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid